четвъртък, 21 май 2015 г.

МАГДАНОЗЕНИ КЮФТЕНЦА С ИЗВАРА И МЛЕЧЕН СОС



Необходими продукти:

За кюфтетата:

Магданоз - 5 връзки
Копър - 1 връзка
Лук пресен - 1 връзка /може и 1-2 глави стар/
Извара - 500гр. 
Яйца - 2бр.
Черен пипер и сол - на вкус
Галета - 50 гр.
Олио - 2-3 лъжици

За соса:

10 лъжици от домашно приготвена майонеза / 180мл олио се разбиват с пасатор с 1 яйце, мъничко сол и сока на 1/4 прясно изцеден лимон/

10 лъжици домашно подквасено мляко.

3-4 скилитки чесън / пресовам ги /

1 щипка сол / ползвам хималайска или си смилам морска/

Разбърквам добре и е готов.

Начин на приготвяне:

Изпълвате се с много любов и добро настроение, защото това е най-важната съставка за всяка храна! Така храната става високовибрационна! :) :) :)
(Ако нямате желание за готвене и не можете да готвите с любов, ако ви идва до гуша или сте ядосани, не гответе, за да не си заредите храната с тази енергия и да я сервирате на близките си.)

Докато приготвям кофтенцата, пускам фурната да се загрее до 200-220гр.

Измивам добре зеленолистните (магданоз, копър и лук), изцеждам им водата хубаво и ги нарязвам на ситно в голяма купа.

Към тях прибавям яйцата, изварата, подправките и ги избърквам добре в купата.



След това оформям с ръка кюфтенцата и ги овалвам в галета, която съм поставила в една купичка. 



Нареждам готовите кофтенца в тава върху хартия за печене, като ги поръсвам с малко олио върху всяко.




Вече фурната е загрята добре до 200-220гр. Слагам тавата с кюфтенцата в нея и ги пека около 15-20 мин. до зачервяване.

Вадя ги щом ги изпека и поставям в чиния, поръсвам със соса и папкаме с голяма наслада и радост! 



И наЗДРАВЕ от мен! Бъдете щастливи и благословени! :) :) :)

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с приятели. Благодаря!

Деси :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар