четвъртък, 25 юни 2015 г.

ХРУПКАВИ ТИКВИЧКИ НА ФУРНА


Необходими продукти:
(за 3-4 порции)

Тиквички: 2-3 броя / в зависимост от големината/
Яйца - 2 бр.
Брашно -100гр.
Галета-2 пакетчета
сол-на вкус /не повече от щипка/
Чесън -2-3 скилитки
Копър - 1/2 връзка
Кисело мляко - 1 кофичка/буркан/
Зехтин - 50 мл.

Начин на приготвяне:
Тиквичките ги измивам и подсушавам. Нарязвам първо на 2 и после по дължината на ленти с дебелина 1см, така, че да получа парчетата от снимката.

Приготвям в отделни 3 съда :
(1)2 разбити яйца с малко хималайска сол, 
(2)брашно и в третата-галета.

Тиквичките ги потапям първо в брашно, после в  яйце и накрая в галета.
Слагам ги в тава, покрита с хартия за печене и накрая ги поливам с малко зехтин /в случая ги поръсих мъничко с ленено масло/.

Като се зачервят ги вадя от фурната, нареждам по чинии, гарнирам с кисело мляко /количеството е по вкус/, оцет и чесън , поръсвам с нарязан копър.

Да ви е сладко и наздраве! :)

Ако статията ви е била полезна и интересна, може да я споделите с приятели и познати.  Благодаря!

Деси







Няма коментари:

Публикуване на коментар