Необходими продукти:
- Брашно от лимец -500гр.
- Кисело мляко - една непълна кофичка или 2/3 буркан.
- 1 чаена лъж. хлебна сода
- 1 чаена лъж.захар/сложих кафява тръстикова/
- 1 суп.лъж. сол/хималайска или морска са по-добър вариант/
- 3-4 суп.лъж. вид мазнина/аз сложих ленено масло, може олио, зехтин.../
- 1 суп.лъж. ябълков оцет/най-добре домашен/
Начин на приготвяне:
Включваме фурната на 150гр. да се загрява.
Слагаме в кис.мляко содата да бухне.
Пресяваме брашното в една голяма купа, удобна за замесване.
Правим си кладенче по средата на брашното и слагаме млякото и содата по средата. Слагаме всичко друго и замесваме меко тесто, което при мен дори лепкаше.
В една купичка с вода си топя ръцете, оформяйки десетина топчета, които както кюфтета ги оформих и наредих в тава, покрита с хартия за печене.
Поръсих ги със сусам и с малко орехови парченца надупчих по средата.
Изпекох ги в предварително загрятата фурната по средата на 150гр. за 25-30мин. Извадих ги и покрих с кърпа, за да не изпръхнат.
Най-добре е да се хапват студени. Хляба е най-полезен дори да бъде приготвен от предишния ден.
Да ви е наЗдраве и сладко!
Хапвайте с мярка. ;)
Ако публикацията ви е харесала, може да я споделите с приятели и познати.
Благодаря!
Деси
Няма коментари:
Публикуване на коментар