петък, 17 април 2015 г.

11 НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ПРЕСТАНЕМ ДА ПРАВИМ, ЗА ДА ПРОМЕНИМ ЖИВОТА СИ КЪМ ПО-ДОБРО

ЗА МЕН "ТРЯБВА"  Не е най-точната дума, но копирах буквално статията, а всеки да я приеме, както може и ако иска:
"Тези прости правила ще ни помогнат да хармонизираме живота си. Още днес спрете да правите тези грешки и животът ви ще стане по-добър.
1. Излагате на показ целия си живот.
Щом искате, разкривайте тайни и подробности от личния си живот, но само на най-близките си хора. Защо ви е да изживявате критиките, завистта или осъждането от напълно непознати? Бъдете открити с близките си, споделяйте с тях емоции и вълнения. За да не се разочаровате, когато не ви разберат или не са на едно мнение с вас, по-добре е да не споделяте най-важното на всички околни.
2. Редовно закъснявате.
zakysnenieНастъпва време за уговорена среща. Времето е много ценен ресурс и никой няма да го пожертва заради вас. Не закъснявайте и ценете всяка минута от живота. Това е въпрос на възпитание и уважение.
3. Не оставяте телефона.
telefonСлучвало ли ви се е да сте в компания, в която всеки само гледа в екрана на смартфона си, сякаш е под хипноза? Не трябва да си обновявате страниците в социалните мрежи и да чакате съобщения, когато си общувате с хора в реално време.
В светът, зависим от технологиите, вече има ново правило. Хора, събрали се на приятелско обяд, оставят телефоните си и просто си говорят помежду си. Който не издържи и пръв погледне към телефона си, плаща цялата сметка. Затова, наслаждавайте се на общуването с приятелите си и оставете телефона на мира.
4. Чакате.
Вие мечтаете за нова работа или промяна в личните отношения. Стига сте живели в света на мечтите. Никой няма да дойде и да ви подари щастлив живот. Всичко е във вашите ръце, успехът и щастието зависят само от вас. Затова, престанете да чакате и започнете да действате.
5. Мислите, че не ви е провървяло в живота.
От време навреме на всеки му минава тази мисъл, независимо от трудностите и неприятностите. Всичко може да се случи – или нещо ще се счупи, или ще ви съкратят от работа. Но именно през трудния период трябва да си съберем силите и да покажем стоицизъм. Светът така е устроен, че през цялото време се налага да се борим. От трудностите ще получим ценен опит, ако не се предадем.
6. Пилеете пари.
В мрежата ви се е мярнала реклама на модни обувки и вече сте намислили да ги купите, въпреки че имате 10 други хубави чифта. Всичките ви приятели само говорят за новия модел айфон и вие сериозно сте решили да го купите. Наистина ли ви трябват тези неща? Или ще ви се наложи цял месец да карате на макарони, за да ви стигнат парите до следващата заплата? Ако парите ви не стигат за всички ваши приумици, най-добре си ограничете желанията. Откажете се от кредитите и спестете пари, вместо да купувате ненужни вещи. Запазете свободата си: както казват – по-добре 
със стари кецове, но се разходете из Париж. Гледайте на света не само от гледна точка на вещите.

7. Лягате си с телефона.
Преди да си легнете трябва да се отпуснете, за да заспите спокойно. Оставете телефона, утре ще напишете съобщението. Светещият екран ще накара мозъка ви да работи активно и ще заспите по-трудно. Ако искате здрав сън и да си починете пълноценно, оставете цялата техника и я изключете за през нощта, не я оставяйте дори в спящ режим.
8. Казвате „Да”.
Всеки от нас има право на избор. Преди да отговорите с „да” на първото предложение, проучете възможностите. Отнася се както за новостите, така и за работата и за отношенията с хората. Преценете всички възможности, преди да се съгласите. И знайте, че винаги имате право да отговорите с „не”.
9. Казвате „никога”.
Още докато прозвучи тази дума и животът създава такива условия, че се налага да се откажем от нея. И вие ще бъдете принудени да се съгласите, че твърде гръмко сте се я изрекли. Затова, пазете за себе си вашите „никога” и „за нищо на света”, за да не се червите за думи, които не сте спазили.
10. Съдите другите.
sydeteВъздържайте се от злобна критика и осъждате хората. Повярвайте, всички биха искали да бъдат красиви, умни, богати и щастливи, но не всекиму е дадено. И преди да съдите, помислете за това, което не знаете – през какво му се е наложило да мине човекът, какви обстоятелства са повлияли на начина му на мислене. 
Индианците имат поговорка: Не съди човека, преди да си извървял 1000 крачки в неговите мокасини. Помислете за това.
11. Говорите с намеци.
Ако ви трябва нещо, кажете го направо. Хората не могат да четат мисли, дори да живеят заедно 10 години. Не избягвайте трудните теми, огласете молбата си. Така имате повече възможности да получите желаното."
Ако статията ви е допаднала, може да я споделите в социалните мрежи с приятели и познати. Благодаря!


Няма коментари:

Публикуване на коментар