ПРОЛЕТ Е!
Обичам зеленото. Да го гледам, да пиша за него и... да си похапвам.
Та днес реших да приготвя нещо с коприва, прясно набрана от една моя приятелка, за което й благодаря!
Започваме:
Необходими продукти:
-Коприва/около 5 шепи, не знам на грамаж колко е това/
-2 глави лук /или 1 връзка пресен/
-2 големи моркова
-10 средно големи картофа.
-чесън - 1 глава или 3 стръка пресен
-мазнина
-сол /и други подправки на вкус/
-магданоз 1/3 връзка
Необходими продукти:
-Коприва/около 5 шепи, не знам на грамаж колко е това/
-2 глави лук /или 1 връзка пресен/
-2 големи моркова
-10 средно големи картофа.
-чесън - 1 глава или 3 стръка пресен
-мазнина
-сол /и други подправки на вкус/
-магданоз 1/3 връзка
Накисвам изчистената коприва във вряла вода за 1 час.
През това време обелвам лука, морковите и картофите.
През това време обелвам лука, морковите и картофите.
Нарязвам лука, морковите и картофите в тенджера с малко мазнина /по ваш вкус/ и ги сварявам.
В блендера пасирам копривата , чесъна и част от бульона на сварените зеленчуци.
След това изливам в тенджерата копривата при лука, морковите и картофите, слагам сол и други подправки на вкус и пасирам.
Така в копривата са останали почти всички полезни съставки.
После поръсвам всяка порция със ситно нарязания магданоз.
След това мога да гарнирам по желание с крутони от пълнозълнести сухари или орехи+кълнове от леща, или нахут... Импровизация.
Да ви е сладко! smile emoticon
...и наЗДРАВЕ!
wink
...и наЗДРАВЕ!
wink
Ако публикацията ви е харесала, може да я споделите с приятели и познати!
Благодаря!
Няма коментари:
Публикуване на коментар