четвъртък, 26 март 2015 г.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАКА ОТ ДЖОН КОПКИНС



1. Всеки човек има ракови клетки в тялото си. Те не се улавят при стандартни изследвания/тестове докато не достигнат няколко милиона.
Когато докторите кажат на пациентите, страдащи от рак, че нямат повече ракови клетки в тялото си след лечение, това просто означава, че тестовете/изследванията не могат да уловят ракови клетки, защото не са достигнали доловимия брой.

2. Ракови клетки се появяват от 6 до над 10 пъти в живота на човека.

3. Когато имунната система на човек е силна, раковите клетки ще бъдат унищожени и с това се предотвратява умножаването им и формирането на тумори. 

4. Когато човек има рак, това показва, че има многократен хранителен недостиг.
Това може да се дължи на генетичен фактор, околна среда, храна или начин на живот. 

5. За да се преодолее многократния хранителен недостиг, преминаване на диета и включването на хранителни добавки ще засилят имунната система.

6. Химиотерапията включва отравяне на бързо развиващите се ракови клетки, но също така унищожава и бързо развиващите се здрави клетки в костния мозък, храносмилателния тракт, и т.н. и може да причини увреждане на някои органи като черен дроб, бъбреци, сърце, бял дроб и т.н.

7. Радиацията унищожава раковите клетки и в същото време изгаря белези и уврежда здрави клетки, тъканта и органите.

8. Първоначалното третиране с химиотерапия и лъчетерапия 
често намалява размера на тумора. Обаче продължителното използване
на тези два метода на лечение не води по-нататък до унищожаване на тумора.

9. Когато тялото се натовари прекалено много с токсини от химиотерапия
и лъчетерапия, имунната система или се примирява или се унищожава и така
човек става податлив на различни инфекции и усложнения.

10. Химио и лъче-терапиите могат да причинят мутация на раковите клетки,
с което те стават устойчиви и неподатливи на унищожаване.
Операцията също може да причини разпространяване на раковите клетки в организма.

11. Ефиктивен начин за борба с раковите клетки е подлагането им на глад, 
неподаване на необходимата храна, от която те се размножават. 

РАКОВИТЕ КЛЕТКИ СЕ ХРАНЯТ С:

а/ захарта подхранва рака. Чрез спиране на захарта се намалява важен 
доставчик на храна за раковите клетки. Захарните заместители като “Нутра суит”, “Екуал”, “Спунфул” и т.н.са приготвени с аспартам, а той е вреден. По-добър естествен заместител би могъл да бъде мед Манука или меласа, но само в много малки количества. Трапезната сол има добавен химикал, за да се достигне белия цвят. По-добра алтернатива е морската сол или “Брагс аминос” 

б/ Млякото предизвиква тялото да произвежда слуз, особено в стомашно-чревния тракт. Ракът се храни със слуз. С избягването на мляко и заместването му с неподсладено соево мляко, раковите клетки умират от глад.

в/ Раковите клетки виреят в кисела среда. Диета, основана на месо, е кисела, затова е по-добре да се консумира риба и малко пилешко месо, вместо говеждо или свинско.
Месото също така съдържа антибиотици за животни, хормони за растеж и паразити като всички те са опасни, особено за хора с рак. 

г/ Диета, основана на 80% пресни зеленчуци и сок, 
Зърна, семена, ядки и малко плодове поставя тялото в алкална среда.
Около 20% може да бъде сготвена храна, вкл.боб. Пресните зеленчукови сокове осигуряват живи ензими, които лесно се абсорбират и достигат до клетъчните нива за 15 минути, за да подхранят и ускорят растежа на здравите клетки.За да се добият живи ензими за изграждане на здрави клетки, пийте пресни зеленчукови сокове, в т.ч.бобови кълнове и яжте пресни зеленчуци 2 или 3 пъти на ден. Ензимите се унищожават при температура 40 С. 

д/ Избягвайте кафе, чай и шоколад, които имат високо съдържание на кофеин.
Зеленият чай е по-добра алтернатива и има противоракови функции. Вода – най-добрата е пречистена вода или филтрирана, за да се избегнат известни токсини и тежки метали в течащата вода. Дестилираната вода е кисела, избягвайте я.


12. Месните протеини са трудни за усвояване и изискват много
храносмилателни ензими. Неусвоеното месо, оставайки в червата, 
започва да гние и така води до по-голямо натрупване на токсини.

13. Стените на раковите клетки имат грубо протеиново покритие.
Въздържането или намаляването на консумацията на месо освобождава повече ензими, които атакуват протеиновите стени на раковите клетки и позволява на тялото със своите клетки-убийци да унищожи раковите клетки. 

14. Някои добавки подсилват имунната система / IP6,
Flor-ssence, Essiac, анти-оксиданти, витамини, минерали, EFAs и т.н./ и 
дават възможност на тялото с неговите собствени клетки-убийци да унищожат раковите клетки. Други добавки като вит.Е са познати като причинители на apoptosis 
или програмирана смърт на клетките - нормалния метод на тялото за разпореждане на увредените, нежелани или ненужни клетки.

15. Ракът е болест на ума, тялото и духа. Про-активният и позитивен дух ще помогне на борещия се с рака да оцелее. Ядът, непрощаването и горчивината поставят тялото в стресираща и кисела среда. Научете се да имате обичащ и прощаващ дух . Научете се да релаксирате и да се наслаждавате на живота.


17. Раковите клетки не могат да виреят в наситена с кислород среда. Гимнастика всеки ден и практикуване на дълбоко дишане помагат да се достави повече кислород на клетъчно ниво. Кислородната терапия е друг начин за унищожаване на раковите клетки. 


!!!

 
1. Никакви пластмасови съдове в микровълновата печка.
2. Никакви пластмасови бутилки с вода във фризера.
3. Никакво пластмасово фолио в микровълновата.

от нета...


Ако публикацията ви е допаднала и харесала, ако е била полезна за вас, може да я споделите с приятели и познати в социалните мрежи чрез бутоните за споделяне отдолу. Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар